Çerez ve Gizlilik Politikası

Çerez ve Gizlilik Politikası

EV DİŞ POLİKLİNİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ ÇEREZ POLİTİKASI

Sizleri web sitemizde kullanılan çerez türleri, çerezlerin kullanım amaçları ve bu çerezlerin ayarları, yönetilmesi ve silinmesi hakkında bilgilendirmek isteriz.Web sitemizi şahsi herhangi bir bilgi vermeden ziyaret edebilir, ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında bilgi alarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ziyaretlerde site kullanımına ilişkin bilgi toplamak için bazı çerezler kullanılmaktadır. Buradaki amacımız; web sitemizi ziyaret eden kullanıcıya kolaylık sağlamak ve işleyişi daha iyiye taşıyabilmektir.

Çerez Nedir?
Çerez, bir siteyi ziyaret ettiğinizde tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerezler bir sitenin daha verimli çalışmasının yanı sıra kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun ve hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatmak için kişiselleştirilmiş sayfaların sunulabilmesine olanak vermektedir. Çerezler sadece internet ortamındaki ziyaret geçmişinize dair bilgiler içermekte olup, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda depolanmış dosyalara dair herhangi bir bilgi toplamamaktadır.

Çerez Türleri ve Kullanım Amaçları
Geçerlilik sürelerine göre Kalıcı Çerez ve Geçici Çerez olarak iki çerez tipi bulunmaktadır. Geçici çerezler internet sitesini ziyaret ettiğiniz esnada oluşur ve sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidir. Kalıcı çerezler ise internet sitesini ziyaret ettiğinizde oluşur ve siz silinceye veya süreleri doluncaya kadar kalır. Ayarlarınız ile uyumlu kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma gibi işlemler için kalıcı çerezler kullanılır.Çerez türleri ve kullanım amaçları aşağıda açıklanmaktadır.

Zorunlu Çerezler
Web sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin, kimlik doğrulama, mevcut oturumunuz ile ilgili bilgilerin kaybolmaması gibi amaçlarla zorunlu çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler güvenlik ve doğrulama gibi amaçlar için kullanılmakta olup, herhangi bir pazarlama amacı doğrultusunda kullanılmaz.

İşlevsellik İçin Gerekli Olan Çerezler
Web sitemizi ziyaret eden kullanıcıların tercihlerini hatırlamasına olanak sağlayan çerezlerdir. Örneğin ziyaretçinin dil tercihi veya metin font boyu seçiminin hatırlanmasını sağlar. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi size özel bir özelliğin kullanılmamasına neden olabilir ve tercihlerinizi hatırlamasını engeller.

Performans ve Analiz İçin Gerekli Olan Çerezler
Web sitemizin geliştirilmesine yardımcı olan çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin site kullanımları hakkında bilgiler toplar, sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının denetiminde ve alınan hataların tespitinde kullanılır.

Hedefleme ve Reklam Çerezleri
Bu çerezler web sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak, iş birliği yaptığımız ortaklarımızla birlikte size ilgili ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek, reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek için kullanılır.

Çerezler Nasıl Toplanır?
Veriler tarayıcılara eriştiğiniz cihazlarınız aracılığıyla toplanır. Toplanan bu bilgiler cihazlara özeldir. İstenildiği zaman kullanıcı tarafından silinebilmekte ve bilgilere erişim kapatılabilmektedir.

Gizlilik Politikamız
Gizliliğiniz bizim için önemlidir, gizlilik ve güvenlik haklarınız temel prensibimizdir. Müşterilerimizin kişisel bilgilerinin gizliliğini korumak amacıyla firmamız sistem ve internet altyapısı en güvenilir seviyede tutularak gerekli önlemler alınmıştır.Bu kapsamda, kişisel verilerin korunmasına dair aydınlatma metnimize buradan  ulaşabilirsiniz.

Çerezleri nasıl kontrol edebilirsiniz?
Bilgisayarınızda hali hazırda bulunan çerezleri silebilir ve internet gezgininize çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakabilirsiniz.Örnek olarak,"Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver" seçeneği ile yönetebilirsiniz."Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar" menüsünden yönetebilirsiniz.Çoğu Internet gezgini aşağıdakileri yapmanıza olanak tanır:

  • Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerinizi silme
  • Üçüncü taraf çerezleri engelleme
  • Belli sitelerden çerezleri engelleme
  • Tüm çerezleri engelleme
  • Internet gezginini kapattığınızda tüm çerezleri silme
Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz EV DİŞ POLİKLİNİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ ait web siteleri dahil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir.

Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için;
Apple Cihazlarda;
  • "Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil" adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz.
  • Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için "Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil" adımlarını izleyebilirsiniz.
  • Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;
  • "Safari ->  kutucuk simgesi -> Özel -> Bitti" adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.
  • "Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle" adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak; çerezleri engellediğinizde bazı web siteleri ve özellikler düzgün çalışmayabilir.
Android Cihazlarda;
  • "Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle" seçeneği ile çerezlerinizi temizleyebilirsiniz.
  • "Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler" seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

EV DİŞ POLİKLİNİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİGİZLİLİK POLİTİKASIEV DİŞ POLİKLİNİĞİ SAĞLIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ (“EV DİŞ” veya “Şirket”)olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu Gizlilik Politikası (“Politika”), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır www.evdis.com.tr çerez politikası İşbu Politika’nın ayrılmaz parçasıdır.İşbu Politika’nın amacı, EV DİŞ tarafından işletilmekte olan www.evdis.com.tr internet sitesi ile mobil uygulamanın (hepsi birlikte “Platform” olarak anılacaktır) işletilmesi sırasında Platform üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (hepsi birlikte “Veri Sahibi” olarak anılacaktır) tarafından EV DİŞ ile paylaşılan veya EV DİŞ’in, Veri Sahibi’nin Platform’u kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.Hangi Veriler İşlenmektedir?Aşağıda EV DİŞ tarafından işlenen ve Kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.
  • Kimlik Bilgisi
  • İletişim Bilgisi
  • Kullanıcı Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • İşlem Güvenliği Bilgisi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Veri İşleme Amaçları 
EV DİŞ, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Platform üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Platform’un işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere EV DİŞ tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, EV DİŞ  ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile EV DİŞ’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

Kişisel Kimlik Bilgileri;
Kullanıcılar siteyi ziyaret ettiklerinde, kayıt olduklarında, bir ankete cevap verdiklerinde, bültene abone olduklarında ve site üzerinde kullanılabilir olan diğer etkinlikler, özellikler, hizmetler veya kaynakları kullandıklarında kimlik bilgileri site tarafından toplanır. Kullanıcılardan isim, e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgiler istenebilir. Kullanıcılar siteyi anonim olarak ziyaret edebilirler. Yalnızca kimlik bilgilerinin depolanmasını onaylayan kullanıcıların kişisel bilgileri site tarafından toplanır. Kullanıcılar; site içindeki bağlantılar hariç her zaman kişisel bilgilerinin kullanılmasını reddetme hakkına sahiptirler.

Kişisel Olmayan Kimlik Bilgileri;
Kullanıcıların siteyi kullandıklarında kişisel olmayan kimlik bilgileri tarafımızdan toplanabilir. Kişisel olmayan bu bilgiler kullanıcıların siteye bağlanırken kullandıkları bilgisayarın çeşidi, tarayıcı isimleri, işletim sistemi, internet servis sağlayıcıları gibi teknik bilgileri içerebilir.

Web Tarayıcısı Çerezleri;
Çerezler, kullanıcı deneyimlerini arttırmak amacıyla kullanılabilir. Kullanıcıların web tarayıcıları kayıt tutmak ve bilgileri izlemek amacıyla sabit diskinize çerezleri yerleştirir. Kullanıcılar, çerezlerin yerleşmesini engelleyebilir veya çerez gönderildiğinde uyarılma seçeneğini seçebilir. Çerezler engellendiğinde sitenin bazı bölümlerinin düzgün çalışamayacağı unutulmamalıdır.

Toplanan Bilgileri Nasıl Kullanıyoruz
;

www.evdis.com.tr derlenen bilgileri aşağıdaki amaçlar doğrultusunda kullanabilir:
  1. Müşteri Servislerinin Geliştirilmesi;
Toplanan bilgiler, müşterilerin taleplerine daha verimli cevap vermek ve destek olmak açısından bize yardımcı olmaktadır.
  1. Kullanıcı Deneyimlerini Kişiselleştirmek;
Kullanıcıların sitedeki hizmet ve kaynakları nasıl kullandığını anlamamıza yardımcı olur. Sitemizi geliştirmek; Hizmet ve servislerimizi geliştirmek için geri bildirimleri kullanabiliriz.
  1. Ödeme İşlemi;
Kullanıcıların vermiş olduğu kişisel bilgiler sipariş desteği sağlanması için tarafımızca kullanılabilir. Hizmet sunumu için gereken bilgiler, sistem dışındaki kişilerle paylaşılmaz. Promosyon, yarışma, anket oluşturmak veya sitedeki diğer özellikler; Kullanıcılara ilgileneceğini düşündüğümüz konular hakkında kabul etmeleri halinde bildirilecektir.Periyodik e-postalar göndermek için e-posta adreslerini, kullanıcı bilgileri ve sipariş ile ilgili güncellemeleri bildirmenin yanında müşterilerin soru ve önerilerini yanıtlamak için kullanabiliriz. E-posta listemize kayıt olan kullanıcılar, site haberleri, güncellemeler, ürünlerle ilgili hizmet bilgileri ile eposta alırlar. Kullanıcılar e-postaları almaktan vazgeçerlerse, her epostanın altında bulunan ayrıntılı abonelik yörüngelerini izleyebilir veya bizimle irtibata geçebilirler.

Bilgilerinizi Nasıl Koruyoruz;
www.evdis.com.tr uygun verileri toplar, depolama, veri işleme, yetkisiz erişimlere karşı güvenlik önlemi olarak kişisel bilgileriniz, kullanıcı adı, şifre, verilerin ifşa veya imha edilmesine karşı sitemizde saklanır. Kullanıcılarımız ile aramızdaki hassas ve gizli veri aktarımlarını, SSL güvenlik sistemi ile koruyoruz.

Kişisel Bilgilerin Yayınlanması;
Kullanıcıların kişisel bilgilerini üçüncü şahıslara kiralamıyoruz ve satmıyoruz. İş ortaklarımız, güvenilir bağlı kuruluşlar, reklam verenler ve kullanıcılar ile ilgili herhangi bir kişisel kimlik bilgisi bağlantılı değildir. Sadece jenerik toplanan demografik bilgileri belirtilen sebeplerden dolayı paylaşabiliriz. Bilgiler sadece adımıza haber bültenleri veya anketler göndermek gibi faaliyetlerimizi yöneten sistem sağlayıcılarıyla paylaşılabilir. Bu sınırlı bilgiler, üçüncü şahıslarla ancak kullanıcıların izin verdiği takdirde paylaşılır.

Gizlilik Politikasının Değişimi;
www.evdis.com.tr dilediğinde bu gizlilik politikasını değiştirme hakkına sahiptir. Gizlilik politikasıyla ilgili yapılan güncellemenin tarihi sayfanın en altında belirtilir. Kullanıcılara sık sık güvenlik sayfasındaki değişiklikleri takip etmelerini tavsiye ederiz. Gizlilik politikasında olabilecek değişimleri düzenli olarak takip etmek ve yeni güncelleştirmeleri öğrenmek kullanıcıların kendi sorumluluğundadır.

Site Kurallarının Kabul Edilişi;
Kullanıcılar siteyi kullanarak bu gizlilik politikası ve şartlarını kabul etmiş sayılırlar. Eğer site politikalarının size uymadığını düşünüyorsanız, lütfen siteyi kullanmayınız. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde gizlilik politikasında yapılan güncelleştirmeleri ve değişiklikleri kabul ettiğiniz var sayılır. Bize ulaşın, Gizlilik politikası veya site işleyişiyle alakalı aklınıza takılan tüm sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.